منتديات ياسمين الشام
اهلا وسهلا زائرنا الكريم التسجيل مجاني وسهل ومتاح للجميع
ان كانت زيارتك لموقعنا هي الاولى بامكانك التسجيل
بالضغط على زر التسجيل بهذه الصفحة او اعلى المنتدى



وسنقوم بتفعيل حسابك يدويا ان لم تستطع العودة لايميلك
لنتشرف بك كاحد اعضاء اسرة منتدانا
نرحب بكم اعضاء وزوار
مع تحيات ادارة منتديات ياسمين الشام
منتديات ياسمين الشام
اهلا وسهلا زائرنا الكريم التسجيل مجاني وسهل ومتاح للجميع
ان كانت زيارتك لموقعنا هي الاولى بامكانك التسجيل
بالضغط على زر التسجيل بهذه الصفحة او اعلى المنتدى



وسنقوم بتفعيل حسابك يدويا ان لم تستطع العودة لايميلك
لنتشرف بك كاحد اعضاء اسرة منتدانا
نرحب بكم اعضاء وزوار
مع تحيات ادارة منتديات ياسمين الشام
منتديات ياسمين الشام
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


ثقافة منوعات مجتمع علوم تسلية
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
نور العيون
مديرة عامه
مديرة عامه
نور العيون


الجنــــــــس : انثى
عدد المساهمات : 3230
تاريخ التسجيل : 25/09/2010
العمـــر : 43
الموقــــع : نابلس
العمل\ الترفيه : مدرسه
المزاج : ممتاز

فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة Empty
مُساهمةموضوع: فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة   فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة I_icon_minitimeالإثنين أكتوبر 15, 2012 9:32 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المقادير:




• فخدة ضاني.




• كيلو فلفل رومي أحمر.




• 4علب زبادي.




• 5معالق صغيرة خل تفاح.




• كيلو رز.




• كوباية كبيرة زيت.




• 2 ملعقة كبيره ملح.




• 2ملعقة كبيرة عسل أبيض.




• 2ملعقة كبيرة بهارات.




• ملعقة صغيرة كاري.




• نصف كيلو بندق.




• كوباية كبيرة ماء.




• فلفل أصفر وأخضر مقطع قطعا صغيرة.




• ملعقة صغيرة فلفل أسود.




• قطعتان فحم.




الطريقة:




1. هنجيب الفخدة ونعمل فيها فتحة كبيرة بالسكين، بعد كده نتبل




الفخدة بمزيج الخليط الآتي" الزبادي والملح والعسل والخل




والبهارات والفلفل الأسمر"...




2. بعد ما نتبل الفخدة بالخليط ده نحطها في الثلاجة لمدة يوم بعد كده




نطلعها من التلاجة ونجيب الفلفل الرومي الأحمر ونقطعه إلى قطع




صغيرة ونحشيها بيه، بالإضافة إلى باقي الخليط المنقوع فيه




الفخدة...





3. نحطها في الفرن وندهنها بالزيت ونسيبها في الفرن لمدة ساعة




أو ساعة ونصف أو لغاية ما لونها يبقى أحمر وتستوي...




5. بعد كده نسخّن قطعتين الفحم على النار لغاية لونهم ما يبقى أحمر




ونحطهم على الفخدة وهي سخنة ونغطي عليها علشان تحتفظ




برائحة الفحم علشان تدي مذاق ورائحة رائعة.




6. نصفّي الصوص النازل من الفخدة ونضيفه إلى الرز على النار




ونقلب كويس وبعد كده نضيف إليهم كاري وملح ومية وبندق ونقلبهم




على نار هادية لمدة ربع ساعة أو لغاية ما نلاقي الرز استوى.




7. هنجيب الفخدة ونقطعها شرائح ونقدمها في طبق مع الرز ونرش




من فوق شوية ملح وفلفل أخضر وأصفر للتجميل.




وبالهنا والشفا




صينية الرقاق بالبشاميل










ودي كمان أكلة بسيطة ممكن إننا نعملها في العيد




المقادير:




• نصف كيلو رقاق.




بصلة مقطعة قطع صغيرة.




• نص كيلو لحمة مفرومة.




• نص كوب كبير زبدة.




• نص كوب كبير دقيق.




• 4 كوبيات لبن.




• ملح و فلفل.




• 2بيضة.




• كوب كبير شوربة لحمة.




الطريقة:




1- هنعصج اللحمة المفرومة عن طريق إننا نقطع بصلة كبيرة إلى




قطع صغيرة بعد كده نضيف ليها الملح والفلفل الأسود واللحمة




ونحطهم على النار ونضيف ليهم معلقة زبدة ونسيبهم على النار مع




التقليب المتسمر وبعد نص ساعة نضيف ليها كوباية مية ونسيبها




على النار لغاية ما اللحمة تشرب المية وتستوي.





2- بعد كده هنجهز البشاميل عن طريق إننا نسخن الزبدة ونضيف




ليها الدقيق مع التقليب لغاية ما لون الدقيق يبقى ذهبي بعد كده




نضيف ليه اللبن تدريجيا مع التقيب المستمر لغاية ما يبقى قوامه




سميك بعد كده نضيف ليه الملح والفلفل الأسود بعد كده نشيله من




على النار وبعد ما يبرد نجيب بيضة ونحطها في طبق ونضربها




بالمضرب مع الملح والفلفل وبعد كده نضيفها إلى البشاميل ونقلبهم




مع بعض.




3- هنجيب الرقاق ونبلّه بالشوربة السخنة "ممكن إننا نستبدل




الشوربة بالمية" علشان يكون خفيف.




4- هنجيب صينية فرن وندهنها بالزبدة ونرص فيها نص كمية




الرقاق الموجود عندنا ونضيف ليها اللحمة وبعد كده نص كمية




البشاميل وبعد كده نرص باقي كمية الرقاق الموجودة، بعد كده




نغطي وش الصينية بباقي كمية البشاميل الموجود عندنا.




5- هندخل الصينية في فرن متوسط الحرارة لمدة نص ساعة أو




لغاية ما وشها يحمر بعد كده نخرجها من الفرن ونقطعها.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات ياسمين الشام :: ياسمين الشام منتديــــات الاســــــــــرة ادم و حـــــــواء :: منتدى مطبخ حواء وكتب و وصفات الطبخ-
انتقل الى: